Tarkemmat

Ohjeet

Kuvapuodin käyttöön

Yleistä

Tilausohjelmassa valitaan ensin tuote, josta kuvia halutaan tilata. Jos haluat useampia tuotteita tai kuvakokoja, valitse vain yksi, ja palaa muihin myöhemmin. Kuvia ja kuvakokoja pääset lisäämään toimitustavan valinnan jälkeen ostoskorista, lisää tuotteita -painikkeesta.

Sivun yläreunassa voi valita käytettävän kielen, rekisteröidä tunnukset ja kirjautua sisään. Kirjautuminen ei ole pakollista, voit tehdä tilauksen myös vieraskäyttäjänä.

Alareunasta löydät hinnaston, sekä nykyiseen työvaiheeseen liittyvät painikkeet.

Suosittelemme ensiksi tarkistamaan kuviesi kuvasuhteen. Tämän voit tehdä vaikka kokeilemalla tilausohjelmalla yhdellä kuvalla ensin. Kuvan valitsemisen jälkeen tilausohjelma näyttää keltaisella laatikolla, kuinka kuva rajautuu valitsemassasi kuvakoossa.

Kuva Kuvapuodista
Tiedostojen valinta

Tiedostojen valinta

Tiedostot voit valita seuraavilla tavoilla:

  • Voit raahata kuvatiedostoja tilausohjelmaikkunaan
  • lisää kansio -vaihtoehdolla saat kokonaisen kansiollisen kuvia ohjelmaan kerralla. Seuraavassa vaiheessa voit poistaa siirretyistä kuvista yksittäisiä kuvia, jos et esimerkiksi tahdo valittua kuvakokoa kyseisestä tiedostosta.
  • lisää tiedosto -vaihtoehdolla saat valittua yhden tai useamman kuvan. Valitaksesi useampia tiedostoja, paina valintaikkunassa ctrl -nappia (Windows) tai cmd -nappia (Macintosh) pohjassa
  • lisää kansio -vaihtoehdolla saat kokonaisen kansiollisen kuvia ohjelmaan kerralla. Seuraavassa vaiheessa voit poistaa siirretyistä kuvista yksittäisiä kuvia, jos et esimerkiksi tahdo valittua kuvakokoa kyseisestä tiedostosta.
  • lisää tiedosto -vaihtoehdolla saat valittua kansiosta yhden tai useamman kuvan. Valitaksesi useampia tiedostoja, paina valintaikkunassa ensin yhtä kuvaa pohjassa.

Kun olet siirtänyt haluamasi kuvatiedostot, siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla seuraava.

Kuvien valinta

Tässä vaiheessa valitaan siirtämistäsi kuvatiedostoista ne, joista tehdään valitsemaasi kuvakokoa. Kappalemäärät valitaan seuraavassa vaiheessa.

Ikkunan yläreunassa olevista painikkeista voit lisätä lisää kuvia (1), suurentaa (2) tai pienentää (3) näkymää, katsoa yksittäistä kuvaa kokoruudun tilassa (4), sekä valita kaikki siirtämäsi tiedostot (5), tai poistaa kaikki valinnat (6).

Valituissa kuvissa näkyy oranssi kehys, ja kaikki kuvat ovat oletuksena valittuna. Klikkaamalla kuvaa voit valita kuvan tai poistaa valinnan.
Kuvien valitseminen
Kuvien kappalemäärät

Kappalemäärät

Seuraavaksi voit asettaa kuvien kappalemäärät ja tarkistaa rajaukset.

Klikkaamalla vaihda kaikki voit asettaa aluksi kaikkiin kuviin kappalemäärän kerralla.

Yksittäisen kuvan kappalemäärät asetetaan valitsemalla ensin haluamasi kuva klikkaamalla (kuvan kehys muuttuu oranssiksi), ja sitten klikkaamalla kopiot -kohdasta + tai -.

Kuvan päällä näkyvä keltainen laatikko näyttää kuvan rajauksen. Jos kaikista kuvista näyttää rajautuvan liikaa, kannattaa kokeilla eri kuvakokoa, esimerkiksi vaihtamalla 10×13 -kuvakoosta 10×15 -kokoon tai toisin päin.

Jos haluat, ettei kuvasta rajaudu mitään, vaan että kuva asettuu arkin keskelle, ja reunoille jää valoista, valitse muokkaa, ja sieltä sovita koko tulostukseen.

Rajauksia ja muuta voi myös käsitellä valitsemalla  muokkaa.

Muokkaaminen

Muokkausikkunassa voit esimerkiksi rajata kuvaa, säätää kuvan kääntöä, ja käsitellä kuvan värejä.

Ikkunassa vasemmalta puolelta voit valita muokattavan kuvan.

Oikealla puolella alhaalla on erilaiset työkalut:

  • rajaa -kohdassa voit siirtää rajauspalkkia tarttumalla rajausalueeseen ja raahaamalla. Tarttumalla nurkkien keltaiseen laatikkoon voit pienentää ja suurentaa rajausaluetta. Voit myös käyttää kuvan alla olevia painikkeita.
  • Korjaa -kohdassa voit muuttaa yksittäisen kuvan kappalemäärää ja kuvakokoa
  • Kuvan hienokääntö -kohdassa voit kääntää kuvaa, jos esimerkiksi horisontti on vinossa.
  • filtterit -kohdassa on valmiiksi tehtyjä tyylejä, jonka voit laittaa kuvaan.
  • Korjaa tai muuta -kohdassa voit muuttaa esimerkiksi kuvan sävyjä ja kirkkautta. Emme suosittele käyttämään näitä, sillä nettiselaimet eivät ole värihallittuja, joten kuvista ei välttämättä tule tarkalleen sen näköisiä, kun haluat. Hintaamme kuuluu värien korjailu ammattitaitoisin silmin, minkä teemme valokuvia valmistaessa pyynnöstäsi. Tilauksen viimeisessä kohdassa ohjelma kysyy erityisohjeita, mainitse siinä esimerkiksi "värikorjailu".
Kuvien muokkaamista